Voetreflextherapeut

Helen Duynstee

Japanse gezichtsmassage

                        gezichtsmassage

 

 

In de Japanse cultuur word het gezicht beschouwd als "de spiegel van de gezondheid". Japanse gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtspieren, drukpunten en meridianen behandelt volgens de Japanse medische traditie. 

Gezichtsspieren worden te weinig gebruikt, waardoor men zwakke gelaatsspieren heeft die onvermijdelijk gaan zakken. Wanneer de spieren zakken, zakt ook de huid mee die daaraan vast zit. Zwakke gelaatsspieren zijn één van de belangrijkste bronnen van het verzakken en verslappen van het gezicht. Dit komt bij de meeste van ons voor naarmate men ouder wordt. Deze verzakkingen zijn een gevolg van de afname van collageen en elastine, de verbindende vezels in onze huid. Hierdoor krijgen we wallen onder de ogen, losse huidplooien in de bovenste oogleden, onderkinnen, hangwangen en rimpelige halzen. Door gebrek aan stimulatie wordt het spierweefsel dunner. Door massage wordt het spierweefsel weer elastischer en strakker; het neemt in omvang toe en wordt weer sterker.

 

Behandeling

De gezichtsbehandeling werkt in de diepte om zo de bloedcirculatie te stimuleren en de toxines vrij te maken van de onderhuid. Doordat deze massage de huid tevens strakker maakt, zullen de rimpels minder zichtbaar zijn. Door deze massage wordt u niet alleen verwend, maar bovenal zal uw gezicht gezondheid uitstralen. Elk deeltje, van de schouders tot de kruin, krijgt de nodige aandacht met specifiek aangepaste massagetechnieken. De combinatie van deze technieken ontspant en verjongt de gezichtshuid. 


Japanse gezichtsmassage bestaat uit een ontspannende schouder en nekmassage, een massage van de gezichtsspieren, stimulatie van de meridianen, een hoofdmassage, een lymfedrainage. Het heeft niet alleen een natuurlijk facelift effect. Het verhoogt de immuniteit en optimaliseert het hormonale systeem.


Resultaten:

• facelift op natuurlijke wijze
• afremming van het verouderingsproces
• stimulatie van productie van collageen
• verbeterde bloedcirculatie en stofwisseling
• gezonde huidskleur
• verhoogde hydratatie en voeding van de huid
• verminderde fijne lijnen en rimpels
• jeugdige en gezonde uitstraling
 
 
Iedereen kan genieten van de weldadige ontspanning die een Japanse gezichtsmassage biedt. Het zacht aanraken van littekens wordt vaak als prettig ervaren en biedt ondersteuning bij het helingsproces van het trauma. Er kan preventief worden gewerkt aan rimpelvorming. Na genezing van huidaandoeningen zoals acne, kan Japanse gezichtsmassage bijdragen tot verbetering van de opbouw en samenhang van de verschillende lagen van de huid.

Ook ideaal voor mensen die geen volledige lichaamsmassage willen ondergaan, maar toch de ontspannende en verjongende resultaten van een massage willen ervaren. De behandeling voelt behaaglijk en aangenaam aan. U voelt zich zo ontspannen dat de neiging kan bestaan in slaap te willen vallen. Tevens zal u de energie naar de huid voelen stromen.

 
Hoe lang zal het duren vooraleer u de resultaten ervaart/ziet? 


Enkele zullen een ogenblikkelijke veranderingen van de huid zien. Net zoals bij het merendeel van de intensieve behandelingen neemt de verbetering zichtbaar toe naarmate de tijd verstrijkt. Het merendeel van de behandelden ziet bepaalde resultaten reeds na 3 sessies en duidelijk merkbare veranderingen na 10 – 15 sessies.

Aantal behandelingen  

De anti-aging behandeling is 1 keer per 10 dagen in een bepaalde serie van behandelingen aan te raden. Daarna adviseer ik u een onderhoudsprogramma met behandelingen om de drie à vier weken aan.